Hur Dermapen fungerar

Dermapen använder små nålar som gör vibrerande små kanaler i huden. Små kanaler skapas ytligt i huden vertikalt. Dessa kanaler är inte synliga för blotta ögat, men ”skadar” huden tillräckligt för att aktivera den naturligt. Stimuleringen använder den naturliga reparationsprocessen i huden som börjar djupt i huden. Stimuleringen i bindväven frigör tillväxt- och faktorer för läkning, vilket säkerställer produktionen av kollagen och elastin.

Uppstramning av huden och minskad lättnad

Bindvävnadscellerna stimuleras för att producera nya bindvävsfibrer. Eftersom bindväven stimuleras djupt i huden märker du efter några behandlingar att din hud blir fastare och mjukare. Lättnad orsakad av akneärr och rynkor kommer gradvis att minska.

Förnyelse och rening av hudceller

Dessutom får celldelning en enorm boost. Gamla, döda hudceller skalar av sig snabbare under veckorna efter behandlingen och nya, unga hudceller produceras tidigare. Det förtjockade lagret blir fint och tunt igen, så att blockeringar som pormaskar har mindre chans. Behandling med Dermapen har därför också en renande effekt.

Utjämning av hudtonen

Överdrivet pigment, som finns i lagret, flingar och bleknar, vilket gör solskador, åldersfläckar och andra ytliga pigmenteringsfläckar mindre synliga. Din hudton blir mjukare och mer strålande. Slutligen kan serum med högkvalitativa aktiva ingredienser absorberas mycket bättre i huden. Hudterapeuten kan ge dig råd om vilka produkter du kan använda hemma mellan behandlingarna för att optimera effekten.

Kontakta oss för dermapen i Göteborg!