Mikronålning med DermaPen

Märkbara hudförändringar i ansiktet, såsom obehagliga rynkor som varade hudens åldrande, kan vara besvärande för både män och kvinnor. Olika behandlingserbjudanden kan dock framgångsrikt bekämpa utvecklingen och tillfälligt flytta in i framtiden.

Mikronålning är en mild revolution bland metoder för åldrande, eftersom det knappast stressar huden, minimerar många vanliga hudsjukdomar och ger fantastiska resultat. Denna metod är särskilt effektiv för områden som annars är svåra att svara på terapi och för vilka det inte finns någon möjlighet att utföra en operation, såsom i det avlagda området eller med bristningar.

Vad är mikronålning (med DermaPen)?

Mikronålning är en extern applikation för huden, som utförs med speciella Derma-rullar som DermaPen och som stimulerar den så kallade kollagensyntesen. Den rullformade derma-rullen består av många mikrofina nålar som styrs över hudområdena som ska behandlas enligt ett specifikt mönster.

Med mikronålning-behandlingen perforerar DermaPen med en mängd mycket fina kanaler och stimulerar därmed den naturliga återupplivnings- och regenereringsprocessen. I processen inträffar små skador i det översta lagret av huden, som irriterar vissa receptorer i huden som är väsentliga för bildandet av nytt kollagen. På detta sätt kan deras ökade frisättning stödja förnyelsen av huden inifrån och ut och dra åt bindväven.

Med hjälp av nål kan hyaluronsyra, vitamin A, E och C också specifikt och effektivt fås till huden för att uppnå ett starkare slutresultat. Behandlingen är minimalt invasiv, så att den är skonsam mot huden och, till skillnad från en laserbehandling, kan upprepas så ofta som önskat, eftersom det är ett icke-ablationsförfarande: huden blir inte tunnare.

Mikronålningsprocess (med DermaPen)

Mikronålning med DermaPen är en mild process för att förbättra hudens hudfärg. Den använda DermaPen är en cylindrisk medicinsk penna med en roterande fastsättning gjord av de finaste titanålarna. Den kan sätta cirka 1300 hål per sekund.

Beroende på behandling och önskat resultat kan nålarnas längd varieras elektriskt (upp till cirka 2,6 mm). DermaPen flyttas vertikalt, horisontellt och diagonalt över området som ska behandlas. Hudområdena är fint perforerade. Det är när immunsystemet sparkar in när det börjar läka de ”skadade” områdena genom att frigöra kollagen, elastin och kroppens egen hyaluronsyra.

Indikationen kan antingen vara kosmetisk eller medicinsk. Den använda nållängden beror också på detta.
Med en kosmetisk behandling koncentreras längden till cirka 0,4–1,1 mm. Den resulterande effekten är en föryngring av huden genom att stimulera blodcirkulationen, vilket i slutändan leder till en förbättring av näringstillförseln och därmed till en mer enhetlig hy. Storleken på porerna minskas och pigmentförändringar kan också minskas.

När det gäller medicinska indikationer som till exempel gäller ärr från akne, operationer eller brännskador, förlängs nålarna till 1,1-2,6 mm penetrationsdjup och kan ha en positiv effekt på hudförnyelsen och släta ut huden samt minska rynkor.
Det är viktigt att hudområdena som ska behandlas med vitaminkräm i förväg på cirka 3-4 veckor. Uppföljning är också avgörande för ett bra resultat.

Den viktiga skyddsfunktionen i huden försämras inte av mikroskadorna, eftersom det översta lagret stängs igen efter några minuter.

Vid mikronålning med DermaPen rengörs ytorna som ska behandlas noggrant. En speciell anestesikräm appliceras sedan ungefär en halvtimme före medicinsk nålning. Efter en viss exponeringstid avlägsnas krämen igen. Efter behandlingen appliceras ett lugnande serum eller eventuellt en ismask.
Beroende på intensiteten i behandlingen kan man bara förvänta sig en liten rodnad, som kan pågå i 30 till 50 timmar, eller ett fel på en till högst två veckor.

Lämplighet och användningsområden

Mikronålning är inte bara lämplig för ansiktet och halsområdet utan kan också användas i alla kroppsregioner med problematiska hud- och bindvävzoner. Den används för att förbättra ytan på huden (till exempel vid akneärr), för att förfina porerna och även för att minska rynkor. Dessutom minskar nålbehandlingen celluliter, minskar påsar under ögonen eller hängande sår, lindrar hudbristningar och hjälper till att regenerera och dra åt slapp bindväv. Som en del av en medicinsk-kosmetisk terapi ger proceduren utmärkta tjänster, till exempel vid behandling av akneärr eller pigmentstörningar.

Nålarna kan också användas på tunt hår. Det stimulerar blodcirkulationen och tillväxtfaktorer, vilket leder till en signifikant förstärkning av hårstrukturen.
Därför kan alla med ovanstående svårigheter få behandling. Förfarandet är skonsamt och kan upprepas flera gånger och bidrar till synlig framgång i området mot åldrande. Det är främst användbart för patienter med skrynklig hud, hud med större porer, slapp hud eller gropig hud. Eftersom inga hudskikt förstörs eller avlägsnas och DermaPen-nålarna bara tränger några millimeter in i huden finns det inga risker. Huden återhämtar sig och regenererar av sig själv. Det är just på grund av denna egenskap som behandling med dermaroller är ett mycket bra alternativ till en ansiktslyftning.

Förfarandet ska inte användas om patienten har akut akneinflammation, andra infektiösa eller inflammatoriska hudsjukdomar eller hudcancer. Det får inte heller användas för herpesinfektioner eller när du tar blodförtunnande medel. Alla risker måste diskuteras i förväg med den behandlande läkaren.