Varför vill alla ha mikronålsbehandlingen?

Att punkteras av små nålar och skapa hundratals mikrosår i huden! Vi pratar om mikronålning här. Om du följer trenderna inom hudförbättring har denna populära behandling förmodligen inte undgått dig. Har du redan upplevt det, eller låter den här behandlingen lite galen för dig?

Vad är Mikronålning?

Mikronålning är en teknik som har utvecklats under de senaste decennierna och är nu en beprövad effektiv kosmetisk behandlingsmetod. På vår klinik arbetar vi med den senaste innovationen inom mikronålning. Denna behandling är extremt populär eftersom den hjälper dig att få en strålande, jämnare och yngre hud lätt och snabbt!

Fördelar med en behandling

Under en behandling med mikronålning görs vertikala, små hål i huden med hög hastighet. Dessa mikrosår i huden frigör tillväxt- och läkningsfaktorer, som aktiverar hudens naturliga reparationsprocess. Det är just denna förnyelse av huden som har många positiva effekter. Till exempel läker huden efter en mikronålningsbehandling främst genom produktion av kollagen. Från tjugofem års ålder minskar denna produktion av kollagen i huden. Behandlingen stimulerar också nya, friska blodkärl som levererar syre och näringsämnen. En dermapen behandling resulterar därför i hudföryngring och minskning av rynkor.

Denna ombyggnad av kollagen kan också bidra till att minska ärr och mjuka upp strukturen, vilket ger huden ett jämnt utseende. Eventuella pigmentfläckar som ger din hud en ojämn hudton tappas snabbare, varefter en omfördelning av nya pigmentceller kommer att ske. Resultatet är en jämn och förnyande hudfärg. Kortfattat; en Dermapen-behandling utlöser vår hud att producera nya celler. Detta gör att huden beter sig mer aktivt och ungefär som ung. Den nybildade huden ger ett fräschare utseende.

Extra information om mikronålar

Under behandlingen används hudvårdsprodukter som absorberas bättre i huden via mikrosåren. Oroa dig inte, dessa sår är stängda efter sju minuter. Återhämtningstiden efter behandlingen är också mycket kort. Du ser tillfälligt ljusrödhet och ibland små röda skorpor, men dessa försvinner snabbt. En mikronålning kan göras året runt, förutsatt att du skyddar din hud väl mot UV-exponering.

Kontakta oss för dermapen i Göteborg!